VESPA CLUB GENT Rotating Header Image

DE CLUB

VESPA CLUB GENT VZW

Vespa Club Gent (VCG) is een vereniging van en voor enthousiaste Vesparijders. Of je nu een Vespa uit de jaren ’50 of een gloednieuwe GTS hebt, een LML of een Bajaj of zelfs een Lambretta, het doet er niet toe: VCG is er voor jou!

De club is gestoeld op principes van vriendschap, gelijkheid, ongedwongenheid en plezier. De club is er voor alle Vespisti: oud of jong, vrouw of man, kortom allen die samen willen genieten van een ritje, aan hun scooter willen sleutelen of er gewoon over praten. Het gezellig samen zijn, het plezier tijdens het rijden staan voorop. De club is een trefpunt voor iedereen die in min of meerdere mate besmet is door de ‘Bacillus Vespisticus’.

Ons clublogo houdt rekening met de klassieke elementen van Vespaclublogo‘s. Er werd gebruik gemaakt van de typische tandwielvorm. Die werd in 1953, na de oprichting van de Vespa Club van Europa, aangeduid door de voorzitters van de nationale Vespa Clubs als standaardvorm voor de nationale clublogo ‘s. De kleuren van het logo zijn de Gentse kleuren zwart-wit en de historische Gentse drie torens vormen de skyline. Ook de onontbeerlijke ‘wesp’ is aanwezig.

Als bestuur hopen we dat we alle leden op een boeiende en afwisselende manier kunnen laten genieten van hun passie voor de Vespa met zoveel mogelijk ritten en andere activiteiten. Voor meer info kan je ons contacteren via info@vespaclubgent.be .

HET BESTUUR

Het algemene reilen en zeilen wordt onderhouden door het bestuur. Voor vragen kan je steeds bij hen terecht via mail of op één van de rondritten.

CLUBAVONDEN

Heb je zin in een kennismaking met VC GENT? Kom dan eens langs op één van onze clubavonden.
U treft ons aan in de Cafetaria Sporthal Bergenmeers, Koedreef 1, 9070 Destelbergen.
We komen er iedere 1ste en 3de dinsdag van de maand vrijblijvend samen vanaf 19.30u. We heten u van harte welkom!

Vespa Club België

VC Gent is als club aangesloten bij Vespa Club België, een overkoepelende vzw die alle aangesloten clubs met elkaar verbindt en ons land vertegenwoordigd in de Vespa World Club. Dit laat ons toe deel te nemen aan officiële evenementen zoals de Belgian Vespa Days en de Vespa World Days, maar ook worden we op de hoogte gehouden van open ritten van alle aangesloten clubs. Meer info kan je vinden op www.vespaclub.be.

Vespa Club België logoVespa World Club logo

BEHVA

VC Gent is als club aangesloten bij BEHVA (Belgian Historic Vehicle Association). Deze vzw zet zich in voor het behoud van oude twee- en vierwielers en vertegenwoordigt zijn leden als overkoepelende organisatie bij federale discussies betreffende mobiliteit. Daarnaast handelt ze ook als tussenpersoon met de DIV voor de inschrijving van oude voertuigen.
Als lid van VCG kan je je zelf ook goedkoper lid maken van de BEHVA. Voor 5 EUR per jaar geniet je van de voordelen en kortingen die in de folder vermeld staan, voornamelijk dus de (veel goedkopere) hulp bij inschrijving van een oude Vespa. Belangrijk om te weten is dat dit niet enkel geldt voor oude bromfietsen/motoren, maar ook voor auto’s.

Meer info tref je aan op de BEHVA website (http://www.bfov-fbva.be) of via dit PDF bestand. Wens je je lid te maken via VCG, contacteer dan het bestuur via info@vespaclubgent.be en zij brengen alles administratief in orde, zodat je zo snel mogelijk van de voordelen kan genieten.

FBVA-BFOVpms


BERICHT AAN ORGANISATOREN

Vespa Club Gent krijgt soms aanvragen om Vespa‘s ter beschikking te stellen voor trouwfeesten, optochten, tentoonstellingen, reclamecampagnes, fotoshoots, etc.
Als club gaan wij hier NIET op in, maar we kunnen de aanvrager wel helpen door de vraag eventueel bekend te maken onder onze leden die dan individueel het initiatief kunnen nemen. Afspraken in het algemeen en over een eventuele vergoeding zijn dan onderling te maken en verlopen buiten de club om. Er wordt hen ook nog duidelijk meegegeven dat deze activiteiten GEEN door de club georganiseerde evenementen zijn en als dusdanig niet verzekerd zijn door de club.

 

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

vzw Vespa Club Gent
KBO BE0895.987.713
Henri Bernard de Tracylaan 22, 9041 Oostakker